Silvia Club of NSW

Why drive when you can drift?
It is currently Thu Jun 21, 2018 5:58 am

All times are UTC + 10 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Sep 28, 2012 1:07 am 
Offline
T03

Joined: Mon Apr 23, 2007 8:36 pm
Posts: 137
Location: Sydney
Car: 1998 200sx S14a
Hey Guys!

hows everyone been? its been awhile xD

today i was driving and the car suddenly switched off, the dials on the cluster dropped straight down, the lights for the abs/check/abs/airbag etc flashed a few times before going popping up solid and you can here a 'zzz zzz' noise.
when i step on accelerate and down gear there are times that it just suddenly goes back on and drives them back again and once or twice the cluster lights e.g the abs lights stays solid on then switches off again. very dangerous on the M5...

on the way back from home i drove it under 3k rev and under 70kms and i made it home, did about 30kms.

does anyone have any idea what the hell is going on?

Cheers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Oct 15, 2012 5:14 pm 
Offline
T04 Hybrid
User avatar

Joined: Fri Nov 24, 2006 1:34 pm
Posts: 250
Location: Central Coast, NSW
Car: Zenki S14
What a frustrating problem, PITA! But weeks later I'd suggest you've got it sorted? If not;

First thing I check is the loom that runs through the drivers side front wheel arch into the engine bay. If this is your issue, remove your front guard, replace damaged wires/insulation and relocate the wiring loom further up 'into' the guard.

Hope this helps!

_________________
keioffice wrote:
Silvias? theyre like cheap t**i hookers, too many of em around and theyve been thrashed hard


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Sat Nov 10, 2012 2:58 pm 
Offline
T03

Joined: Mon Apr 23, 2007 8:36 pm
Posts: 137
Location: Sydney
Car: 1998 200sx S14a
Hey Vex!

yeah man i got it all sorted out, it was the turbo timer... it was melting from the inside out, not the device itself but part of the wiring harness thats hooked up to all the alarm/ignition and other wires, hence the problem why it was shutting off and back on again at any given time. the worse part of it was when you take it to an auto electrician and mechanic the symptoms dont show up. electrical gremlins.
it was when i drove it home i had the windows up and i could smell something burning, took the covers off the steering wheel and there it was melting, so i stripped it all out and soldered the wiring back to its original. got rid of the TT, i rather take it off boost when i know im going to park the car then to get another one and risk it.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 10 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group