Silvia Club of NSW

Why drive when you can drift?
It is currently Sun Jun 24, 2018 4:33 am

All times are UTC + 10 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 10:42 am 
Offline
T28

Joined: Thu Sep 09, 2004 4:11 pm
Posts: 28
Location: sydney
Car: pewter 2001 S15
hi,
installed a pioneer deck deh-8650 i bought off a friend but has no inputs for red/white RCA

i thought all decks come with inputs, wat to do?

there is a socket on teh back of the unit which could be the missing adapter. is this the bit i need?

if so,
does anyone have one or know where to get it without me calling pioneer to get chopped with their premium prices?

a fang q!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:00 am 
Offline
Twin T51
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 6:30 pm
Posts: 1066
Location: Mt Druitt
Car: s13
i just checked out my other spare deck in the garage which is by luck a pioneer, and the rca cables (white and red ) are built in to the back of deck, top corner, i think your one is a newer version so i dont know why yours wouldnt be built in aswell then :-?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:04 am 
Offline
Twin T51
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 6:30 pm
Posts: 1066
Location: Mt Druitt
Car: s13
the info is from this deck - pioneer deh-p575omp
doesnt come up on google, but still are fairly new unit.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:07 am 
Offline
Quad T66
User avatar

Joined: Wed Oct 15, 2003 3:36 pm
Posts: 2938
Car: 200sx
normally aux inputs are not RCA's

usually its those multi pin style sockets


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:09 am 
Offline
T28

Joined: Thu Sep 09, 2004 4:11 pm
Posts: 28
Location: sydney
Car: pewter 2001 S15
the model number is deh-p8650mp.

its def missing the input plugs, and im certain the deck is more than 2 years old. so maybe its a older version,

but i thought all old ones would have it and newer ones wouldnt since they have bluetooth and usb type inputs these days. so its understandable if it was a new unit to not have rca..

this deck doesnt even play DVD-r's so still on the cd-r technology. so its def old..


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:23 am 
Offline
Twin T51
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 6:30 pm
Posts: 1066
Location: Mt Druitt
Car: s13
oh why bother then hey hehe. these days you can pick up a half decent deck for around $150 brand new


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:32 am 
Offline
T28

Joined: Thu Sep 09, 2004 4:11 pm
Posts: 28
Location: sydney
Car: pewter 2001 S15
i wanted a multiple coloured screen and the current models were way off my price range.

picked this one up for cheap and whether it plays dvd or cd it dun matter. im runnign my xbox into it and all my music is in there.

so yeah i could have taken your advice bought a ok one for wat im using it for (to amplify the music) but wanted one that had the looks too.

does anyone out there have a spare adapter? or know of which prong to solder the rca's to


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:38 am 
Offline
Twin T51
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 6:30 pm
Posts: 1066
Location: Mt Druitt
Car: s13
heres a pic of the back of my deck if that might help you


Attachments:
deck pic.JPG
deck pic.JPG [ 20.28 KiB | Viewed 3189 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:47 am 
Offline
T28

Joined: Thu Sep 09, 2004 4:11 pm
Posts: 28
Location: sydney
Car: pewter 2001 S15
yeah it looks like those multi pin sockets.. and the pic you added is diff from mine, yours actualy has input for rca's

from the pic it looks like there is a blue bit that has pins . thats similar to mine.. and thats all it has..


its got outputs to the amps, but no inputs. other than the muli-pin arrangement like moko suggested. i thought that was for a cd changer. does it double as input?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 11:53 am 
Offline
Twin T51
User avatar

Joined: Wed Oct 03, 2007 6:30 pm
Posts: 1066
Location: Mt Druitt
Car: s13
ive tryed to be helpful as i can but i really dont know to much about decks and audio etc... but by the looks of it you have a fairly older model than mine so could be different set up :)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 12:21 pm 
Offline
Quad T66
User avatar

Joined: Wed Oct 15, 2003 3:36 pm
Posts: 2938
Car: 200sx
racist wrote:
i thought that was for a cd changer. does it double as input?

usually it is, but you can hook up other things as well.

i got a ipod adapter cable, which hooks up my ipod as an input through this multi pin socket.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 12:25 pm 
Offline
T28

Joined: Thu Sep 09, 2004 4:11 pm
Posts: 28
Location: sydney
Car: pewter 2001 S15
so it is possible to get input in there..

theres many pins, maybe ill just find out wat each pin does and solder a rca to the corresponding left/right pins.

ill find a way.. thansk guys,,.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 12:32 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Feb 03, 2003 10:19 pm
Posts: 16498
Car: Skoda Octavia RS
Real Name: Iain
the aux input of a pioneer goes into the squarish blue plug.

yes you can get RCA aux input for them, i had one for my old head unit. cost me about $50 i think from www.caraudiowarehouse.com.au

good luck soldering to one of those plugs :P

_________________
M35 Stagea.info @ http://www.m35stagea.info/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 12:40 pm 
Offline
T28

Joined: Thu Sep 09, 2004 4:11 pm
Posts: 28
Location: sydney
Car: pewter 2001 S15
oh cool.. ill try and source one from there.. at least i knwo its posssible.

but 50bux is a bit steep for just an adapter. so they sell em at jaycar or is it s pioneer "special" ?

thanks fellas.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 04, 2008 12:56 pm 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Feb 03, 2003 10:19 pm
Posts: 16498
Car: Skoda Octavia RS
Real Name: Iain
nope each brand has their own interface and AFAIK there is no 'generic' interface for any model

if they did that, they would never sell accessories. the markup on stuff like that is horrible!

$50 isnt all that steep. some other brands are VERY exy.

_________________
M35 Stagea.info @ http://www.m35stagea.info/


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 10 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group